IRMA UUSKALLIO
 

Omin sanoin

’Jokainen elämä on taivalta itsensä luokse’ (Herman Hesse)

”Maalaukseni syntyvät spontaanisti ja luonnostelematta. Ne voivat olla rajuja tai herkkävireisiä, voimakkaita tai hauraita, yleviä tai arkipäiväisiä, mutta elämän tarjoamista tilanteista riippuen aina omakohtaisesti koettuja. Maalaukset heijastavat mielen tilaa, arvostuksiani ja kauneuden janoa. Maalauksissani korostuvat kasvun teemat pyrkivät kunnioittamaan elämää. Ne nostavat esiin myös naiseuden voiman ja osallisuuden elämän rakentajana ja ylläpitäjänä.

Pitkän päivätyön myös tutkijana tehneenä olen tajunnut, että oman elämäni merkityksellisimmät asiat eivät ole urassa tai suorituksissa, olivatpa ne minkä laatuisia tahansa, vaan elämän ainutkertaisessa kokemisessa ja parhaiden tuntojen ilmaisemisessa avoimesti. Värien maailma tarjoaa tähän oivan ilmaisutien. Koen tämän suureksi rikkaudeksi. Parhaimmillaan maalaaminen antaa myönteistä energiaa ja iloa, jonka haluaisin jakaa toisten kanssa.

Sain kipinän luovuuteen jo lapsuuskodissani, joka tarjosi monipuolisesti mahdollisuuksia myös kauneuden elämyksiin. Musiikki oli siinä eräs keskeinen tekijä. Olen kiitollinen viipurilaisille vanhemmilleni ja suvulleni saamastani karjalaisuuden henkisestä perinnöstä. Viipurin Taiteilijaseuran jäsenyys sekä seuran puheenjohtajuus vuodesta 2004 alkaen on ollut tästä syystä erittäin merkityksellistä.

Maailmassa tarvitaan yhä enemmän aineettomia arvoja: hyvyyttä, rakkautta ja ymmärtämystä. Kauneus yhdistää nämä käsitteet. Sen etsintä on elämän mittainen matka, eräänlainen pyhiinvaellus. Se on vaikea, mutta tavoittelemisen arvoinen matka."

Irma Uuskallio


IrmaLisätietoja

puh. 050-584 5721
Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@kolumbus.fi
www.irmauuskallio.fi, www.viipurintaiteilijaseura.fi

© Irma Uuskallio 2007-2022. Kaikki materiaali on suojattu tekijänoikeuslain nojalla. Kuvia, tekstiä tai muuta materiaalia ei saa kopioida ilman tekijänoikeuden haltijan kirjallista lupaa.